ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΙΟ

Δεδομένου ότι ο μέσος όρος των διακοπών σας στο νησί της Ίου είναι τέσσερις ημέρες, αποφάσισα να γράψω κάποιες προτάσεις για εσάς. Οι προτάσεις μας θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες σας, αλλά μπορεί και όχι. Εξαρτάται από το πόσο χρόνο θέλετε να αφιερώσετε στην κάθε μία.

Ημέρα 1η

Την πρώτη ημέρα σας στην Ίο, μπορείτε να ξεκινήσετε την περιήγησή σας με την επίσκεψη στο ανοιχτό θέατρο Οδυσσέας Ελύτης. Βρίσκεται νότια της Χώρας, στην περιοχή Τσουκαλαριά. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Peter Haupt, καθηγητή του Πανεπιστημίου του Βερολίνου. Ως οπαδός της νήσου Ίου, εξελέγη ως "επίτιμος πολίτης της Ίου". Το θέατρο άνοιξε για το κοινό το 1997. Διαθέτει 1100 καθίσματα και ο σχεδιασμός βασίζεται στα αρχαία ελληνικά θέατρα. Η νότια κατεύθυνσή του προσφέρει μια υπέροχη θέα της Ίου στη δυτική ακτή. Πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνονται εδώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Θα πρέπει να το επισκεφτείτε πριν το μεσημέρι.

Μετά την επίσκεψη στο θέατρο του Οδυσσέα Ελύτη, ήρθε η ώρα να δροσιστείτε. Ήρθε η ώρα για μπάνιο! Θα πρέπει να ορίσετε ως προορισμό μια από τις κοντινές παραλίες.Η παραλία Μυλοπότας είναι αρκετά κοντά, η παραλία Γιαλός είναι κοντά στο ξενοδοχείο μας και το κεντρικό λιμάνι της Ίου. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και κέντρα θαλάσσιων σπορ και αποτελούν σίγουρα μέρη για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το Αιγαίο Πέλαγος.

Μετά την επίσκεψή σας στην παραλία, θα πρέπει να επιστρέψετε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση, αλλά όχι για πολύ! Περίπου μία ώρα πριν από το ηλιοβασίλεμα θα πρέπει να φτάσετε στη Χώρα, την πρωτεύουσα της Ίου και να ξεκινήσετε το ταξίδι σας μέχρι την πλαγιά. Ο προορισμός σας είναι το εκκλησάκι στην κορυφή που αποτελεί και το καλύτερο σημείο του νησιού! Όχι μόνο θα δείτε και άλλα νησιά, όπως την Πάρο και τη Σίκινο, την καταπληκτική θέα της Χώρας και τη γύρω περιοχή, αλλά θα είστε επίσης σε θέση να απολαύσετε ένα από τα πιο γνωστά ηλιοβασιλέματα των Κυκλάδων.

Μετά το ηλιοβασίλεμα και με πολλές φωτογραφίες στην φωτογραφική σας μηχανή, κατεβείτε με τα πόδια προς τη Χώρα. Υπάρχουν πολλά μέρη όπου μπορείτε να σταματήσετε για δείπνο και στη συνέχεια να απολαύσετε ένα ωραίο κοκτέιλ.

Ημέρα 2η

Θα πρέπει να αφιερώσουμε τη δεύτερη ημέρα για εξερεύνηση του νησιού. Το νότιο τμήμα της Ίου προσφέρει πολλές δυνατότητες εξορμήσεων. Εμείς προτείνουμε την παραλία Μαγγανάρι που προσφέρει ένα εντυπωσιακό θέαμα. Δύο μεγάλες αμμώδεις παραλίες κομμένες στη μέση σχηματίζουν δύο μικρούς κολπίσκους. Υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες, εάν επιθυμείτε επίσης υπάρχουν και κέντρα θαλάσσιων σπορ. Μετά από μερικές ώρες ηλιοθεραπείας, αν πεινάσετε, υπάρχουν μια-δυό παραδοσιακές ταβέρνες, όπου μπορείτε να απολαύσετε νόστιμα θαλασσινά. Κοντά

στο Μαγγανάρι, λίγα λεπτά με τα πόδια προς τα δυτικά, υπάρχουν δύο μικρές παραλίες εντελώς ανοργάνωτες. Αυτή είναι μια πρόταση, αν θέλετε να είστε σε ένα πιο ήσυχο σημείο αν και οι κύριες παραλίες στο Μαγγανάρι δεν ελκύουν αρκετούς επισκέπτες. Μετά από μια κουραστική μέρα στην παραλία, αφιερώστε λίγο χρόνο για να χαλαρώσετε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας πριν αρχίσετε την εξερεύνηση της νυχτερινής ζωής της Ίου. Υπάρχει ποικιλία μπαρ και νυχτερινών κέντρων, αλλά αν θέλετε να κάνετε κάτι λιγότερο ενεργοβόρο μπορείτε να απολαύσετε ένα κοκτέιλ σε ένα πιο ήσυχο μέρος ή να απολαύσετε ένα ποτό στο μπαρ της πισίνας μας.

Ημέρα 3η

Αυτή είναι η ημέρα κατά την οποία θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να εξερευνήσετε την ιστορία της Ίου. Μπορείτε να ξεκινήσετε με την επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου στον Σκάρκο. Βρίσκεται περίπου 20 λεπτά με τα πόδια από το ξενοδοχείο μας. Αυτός ο αρχαίος οικισμός είναι ένα από τους πιο σημαντικούς στις Κυκλάδες, χρονολογείται τον 3ο αιώνα π.Χ. και θεωρείται ως ένα αρχαιολογικό θαύμα της εποχής του με δύο κτίρια καταστημάτων και ενός συστήματος αποχέτευσης ομβρίων υδάτων. Σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη !

Τα ευρήματα από τον αρχαιολογικό χώρο του Σκάρκο βρίσκονται στο ασφαλές περιβάλλον του Αρχαιολογικού Μουσείου της Ίου το οποίο αποτελεί το επόμενο μέρος που θα πρέπει να επισκεφθείτε μετά. Βρίσκεται στη Χώρακαι μπορείτε να συνδυάσετε την εξερεύνηση του μουσείου με ψώνια για τους φίλους σας και την οικογένειά σας πίσω στο σπίτι από το πωλητήριο του μουσείου.

Αλλά ας μην αφιερώσετε ολόκληρη την τρίτη ημέρα στην Ίο στην ιστορία του νησιού μας. Υπάρχει ένα υπέροχο μέρος που δεν έχετε επισκεφθεί ακόμα. Η περιοχή Κουμπάρα, ένας αρκετά εντυπωσιακός κόλπος με ωραία παραλία. Αν είστε οπαδός των καταδύσεων, πάρτε μάσκα και βατραχοπέδιλα μαζί σας σας, διότι αυτό είναι το μέρος που πρέπει να είστε! Η θέα στο ηλιοβασίλεμα από την Κουμπάρα είναι επίσης εκπληκτική.

Μετά την εξερεύνηση, ήρθε η ώρα για να χαλαρώσετε πριν εξερευνήσετε τα σοκάκια της Χώρας, αφού έχετε πρώτα δειπνήσει.

Ημέρα 4η

Την τελευταία ημέρα σας στο νησί της Ίου , μπορείτε να την αφιερώσετε σε ό,τι σας τράβηξε το ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στο νησί.

Υπάρχουν πολλές επιλογές. Μπορείτε να πάτε μια βόλτα με βάρκα στη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθείτε μικρές και απομονωμένες παραλίες, απρόσιτες από τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την ανατολική πλευρά της Ίου που φιλοξενεί, επίσης, τις όμορφες παραλίες, όπως ο Κάλαμος, το Ψαθί και οι Πλάκες.

Φυσικά , μπορείτε επίσης να πάτε στην παραλία Γιαλός κοντά στο ξενοδοχείο μας και να περάσετε όλη την ημέρα χαλαρώνοντας και απολαμβάνοντας τον καλοκαιρινό ήλιο της Ίου.