Πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Ίο

Δεδομένου ότι το νησί μας είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μεταξύ των Κυκλάδων, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε! Αλλά ας επικεντρωθούμε στα αξιοθέατα της Ίου, τα οποία θα πρέπει να επισκεφθείτε πριν επιστρέψετε σπίτι ! Ξεκινώντας με τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε κοντά στο ξενοδοχείο μας, υπάρχει φυσικά η Χώρα, η πρωτεύουσα του νησιού με τα αξιοθέατα της.
Παρατηρώντας τη δομή της Χώρας, πριν πάτε μέσα στο χωριό, μπορείτε να καταλάβετε γιατί θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα κύρια χωριά των Κυκλάδων. Στην κορυφή του λόφου θα δείτε μια εκκλησία και δύο παρεκκλήσια. Αυτοί είναι οι προορισμοί σας. Η μεγαλύτερη και πιο διάσημη εκκλησία στην Ίο ονομάζεται Παναγία Γκρεμιώτισσα. Μέσα στην Παναγιά Γκρεμιώτισσα υπάρχει μια εικόνα της Παναγίας που σύμφωνα με το μύθο ρίχτηκε στη θάλασσα από κατοίκους της Κρήτης και βρίσκεται στην παραλία του Μυλοπότα. Η εικόνα υπέδειξε την θέση στην οποία η εκκλησία έπρεπε να χτιστεί, αφού εξαφανίστηκε από το παρεκκλήσι στο οποίο είχε αρχικά τοποθετηθεί και εμφανίστηκε στην κορυφή του λόφου. Κάθε μέρα εκατοντάδες επισκέπτες του νησιού συγκεντρώνονται εκεί για να απολαύσουν τη μαγευτική θέα προς το ηλιοβασίλεμα. Μια επίσκεψη στην εκκλησία και μετά το ηλιοβασίλεμα είναι ίσως το # 1 μεταξύ των πραγμάτων που πρέπει να κάνετε στην Ίο. Μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα προς τα ανατολικά της Χώρας, υπάρχει το θέατρο Οδυσσέας Ελύτης. Ο Οδυσσέας Ελύτης ήταν Έλληνας ποιητής βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1979. Το θέατρο είναι νεόκτιστο. Η χωρητικότητά του φτάνει τα 1100 άτομα και πολλές καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις φιλοξενούνται εδώ. Μην ξεχάσετε να τραβήξετε φωτογραφίες, καθώς το θέατρο βρίσκεται σε ένα λόφο και έχει μια φανταστική θέα στην παραλία του Μυλοπότα και τον κόλπο. Μπορείτε να φτάσετε στο θέατρο Οδυσσέας Ελύτης με τα πόδια από τη Χώρα. Θα χρειαστείτε λιγότερο από μία ώρα. Κοντά στο θέατρο θα δείτε παλιούς ανεμόμυλους με χαρακτηριστική κυκλαδίτικη δομή.

Για ένα ερέθισμα αρχαίας ιστορίας στην Ίο, μπορείτε να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό μας Μουσείο, το οποίο στεγάζεται στο Αμοιραδάκειο Μέγαρο, ένα μικρό αλλά όμορφο νεοκλασικό κτήριο. Εάν είστε extreme, υπάρχει πάντα η επιλογή των θαλάσσιων σπορ. Κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου στην περιοχή του Αιγαίου φυσάει σχεδόν πάντα. Ως εκ τούτου, windsurfing και kitesurfing είναι πολύ δημοφιλή σπορ στο νησί της Ίου. Κοντά στο ξενοδοχείο μας, στην παραλία Γιαλός θα βρείτε ένα κέντρο θαλάσσιων σπορ όπου

μπορείτε να ενοικιάσετε εξοπλισμό ή να μάθετε κάποια από τα μυστικά των δυο αυτών extreme σπορ. Φυσικά υπάρχουν και άλλα σπορ νερού που μπορείτε να κάνετε στην παραλία Γιαλός.