Καλυτεροι τροποι για να περιηγηθειτε και να ανακαλυψετε την Ιο

Μπορείτε να σκεφτείτε πολλούς τρόπους για να ταξιδέψετε και να ανακαλύψετε έναν προορισμό. Ένα αυτοκίνητο, μια μοτοσικλέτα, τοπικές γραμμές λεωφορείων ή ακόμα και ένα ποδήλατο μπορούν να αποτελέσουν τα μέσα σας.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο νησί της Ίου και ειδικά το μεσημέρι, η ζέστη είναι έντονη και ο ήλιος ενοχλητικός. Ως εκ τούτου, ένα μέσο μεταφοράς όπως το

ποδήλατο δεν είναι για όλους. Η γεολογική δομή του νησιού μας, όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, δεν είναι ακριβώς επίπεδη. Υψομετρικές διαφορές και απότομες στροφές είναι κοινές σε κάθε δρόμο της Ίου. Επιπλέον, οι αποστάσεις μεταξύ των παραλιών είναι αρκετά μεγάλη. Λαμβάνοντας αυτές τις πληροφορίες υπόψιν σας, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι έχετε την απαιτούμενη αντοχή αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το ποδήλατο για να γυρίσετε την Ίο. Ίσως ο καλύτερος τρόπος για την κάλυψη μικρών αποστάσεων στο νησί της Ίου είναι η μοτοσικλέτα. Υπάρχουν μερικά σημεία στο δρόμο, κυρίως κοντά στη Χώρα και το λιμάνι, ειδικά μετά την άφιξη πλοίου, όπου θα συναντήσετε κίνηση. Με μια μοτοσικλέτα, μπορείτε να την αποφύγετε πολύ εύκολα και να φτάσετε στον προορισμό σας πιο γρήγορα. Όταν επισκεφθείτε τα πιο πολυσύχναστα μέρη του νησιού, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα στην στάθμευση.

Αν θέλετε να καλύψετε μεγάλες αποστάσεις και να επισκεφθείτε πιο απομονωμένες περιοχές και παραλίες, όπως το Μαγγανάρι, τον Αγ . Θεοδότη ή το Ψαθί, σας προτείνουμε σίγουρα ως μέσο μεταφοράς σας το αυτοκίνητο. Αν και η χιλιομετρική απόσταση δεν φαίνεται τρομακτική, η χρήση μοτοσικλέτας μπορεί να είναι κουραστική. Ως εκ τούτου, ένα αυτοκίνητο είναι σίγουρα πιο άνετο, αφού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κλιματισμό και να ταξιδέψετε πιο χαλαρά, απολαμβάνοντας και την θέα. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με την οδήγηση, υπάρχει πάντα η επιλογή της τοπικής λεωφορειακής γραμμής. Αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου, το λεωφορείο μπορεί να είναι γεμάτο με επιβάτες και το χρονοδιάγραμμα δεν τηρείται πάντα.

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να ξέρετε για να γυρίσετε το νησί της Ίου, είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βάρκα για να φτάσετε στις όμορφες παραλίες που δεν είναι προσβάσιμες οδικώς, καθώς και ορισμένες γνωστές περιοχές, όπως το Μαγγανάρι. Υπάρχουν τακτικά δρομολόγια πλοίων που αναχωρούν από το κεντρικό λιμάνι της Ίου.

Δεν έχει σημασία ποια από τα παραπάνω μέσα μεταφοράς θα επιλέξετε. Το σίγουρο είναι ότι όσο περισσότερο ανακαλύψετε το νησί, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η επιθυμία σας να επανέλθετε την επόμενη χρονιά!