Οι διακοπές στο νησί της Ίου ή σε οποιοδήποτε ελληνικό νησί δεν είναι ολοκληρωμένες αν δεν απολαύσετε μερικά από τα θαλάσσια σπορ που προσφέρονται. Ευτυχώς, τα κέντρα θαλάσσιων σπορ στην Ίο ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του κάθε επισκέπτη του νησιού. Δεν χρειάζεται να έχετε προηγούμενη εμπειρία για να τα απολαύσετε. Σε κάθε κέντρο θαλάσσιων σπορ υπάρχουν επαγγελματίες εκπαιδευτές για να σας δείξουν τα μυστικά extreme σπορ, όπως windsurfing ή kitesurfing.

Χωρίς αμφιβολία, μια μοναδική και αξέχαστη δραστηριότητα του νερού που μπορείτε να συμμετέχετε είναι οι καταδύσεις. Δεδομένου ότι το θαλασσινό νερό γύρω από την Ίο είναι πεντακάθαρο, η ορατότητα είναι εντυπωσιακή και αυτό καθιστά την εξερεύνηση του υποβρύχιου κόσμου, καθώς και τα ναυάγια, πιο ευχάριστη και ασφαλή. Μην ανησυχείτε αν δεν έχετε προηγούμενη εμπειρία. Υπάρχουν πιστοποιημένοι εκπαιδευτές κατάδυσης και με σύντομα μαθήματα θα σας διδάξουν τις βασικές τεχνικές του αθλήματος. Κοντά στο ξενοδοχείο μας στην παραλία του Γιαλού, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε διάφορα θαλάσσια σπορ. Οι συνθήκες ανέμου στο νησί της Ίου είναι τέλειες κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και δεν έχει σημασία σε ποιο επίπεδο είστε, είτε ερασιτέχνης ή πιο προχωρημένος, όσον αφορά την ιστιοσανίδα, το θαλάσσιο σκι ή το wakeboard. Φυσικά υπάρχουν και άλλα θαλάσσια σπορ που μπορείτε να απολαύσετε χωρίς ειδική εποπτεία. Αν σας αρέσει η ταχύτητα, μπορείτε πάντα να κάνετε μια βόλτα με σωλήνα και μπανάνα. Αν αισθάνεστε ότι χρειάζεστε λίγη ξεκούραση, τότε η σωστή επιλογή θα ήταν ένα κανό ή μια βάρκα με πεντάλ που είναι επίσης κατάλληλα και για τα παιδιά, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε μια οικογενειακή στιγμή στο νερό.

Κάτι που πολλοί άνθρωποι θεωρούν ως θαλάσσια σπορ και εμπλέκεται συνήθως μια ομάδα φίλων, είναι το beach volley. Στην παραλία Γιαλός κοντά στο ξενοδοχείο μας υπάρχει ένα γήπεδο beach volley, όπου διοργανώνονται τουρνουά με δελεαστικά βραβεία κατά τη διάρκεια της υψηλής σεζόν!