«Μεταπήδηση» σε νησιά; Γιατί να μεταπηδήσει κανείς στην Ίο! Η «μεταπήδηση» μεταξύ νησιών είναι πολύ δημοφιλής στην Ελλάδα, κυρίως στις Κυκλάδες, επειδή τα νησιά είναι αρκετά κοντά το ένα στο άλλο και συνδέονται με συχνά δρομολόγια πλοίων. Δεδομένου ότι υπάρχει ένα ευρύ φάσμα επιλογών σε νησιά, εντούτοις θα πρέπει να λάβετε την Ίο οπωσδήποτε υπόψη. Γιατί; Λόγω των πολλών και συναρπαστικών πραγμάτων που μπορείτε να ανακαλύψετε εκεί. Η τουριστική υποδομή της Ίου είναι λιγότερο ανεπτυγμένη σε σύγκριση με τα κοντινά νησιά και ως εκ τούτου, έχει διατηρηθεί ανέπαφο ένα μεγάλο μέρος της παράδοσής της. Ας αρχίσουμε με την πρωτεύουσα, την κύρια πόλη του νησιού της Ίου, η οποία ονομάζεται Χώρα. Πολλοί άνθρωποι την αποκαλούν «το στολίδι των Κυκλάδων», διότι είναι μία από τις πιο όμορφες και εντυπωσιακές πρωτεύουσες μεταξύ των Κυκλαδικών νησιών. Η Χώρα είναι χτισμένη στη νοτιοδυτική πλευρά ενός λόφου και θα σας εντυπωσιάσει πριν ακόμη εισχωρήσετε στα γραφικά, στενά, λευκά δρομάκια της. Επειδή όμως μιλάμε για «μεταπήδηση» σε νησιά, η επίσκεψή σας στην Ίο θα είναι σύντομη, οπότε θα σας προτείναμε να ξεκινήσετε την εξερεύνηση σας 2 ώρες πριν το ηλιοβασίλεμα ώστε να φτάσετε στην κορυφή του λόφου κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος. Αυτό είναι ένα θέαμα που κανείς επισκέπτης της Ίου δεν πρέπει να χάσει! Η θέα του ήλιου που βυθίζεται μέσα στην θάλασσα του Αιγαίου, είναι κάτι μοναδικό… Μετά από αυτή την εκπληκτική εμπειρία λοιπόν, μπορείτε να προχωρήσετε προς τα κάτω για να εξερευνήσετε τη νυχτερινή ζωή της Ίου. Ότι κι αν αναζητάτε, είτε αυτό είναι ένα δείπνο με παραδοσιακά πιάτα, είτε το να απολαύσετε ένα κοκτέιλ κάπου ήσυχα, είτε κάτι πιο συναρπαστικό, θα το βρείτε οπωσδήποτε. Μετά την εξερεύνηση της Χώρας προτείνουμε να περάσετε ένα ήσυχο βράδυ, περπατώντας στην παραλία του Γιαλού. Αυτή είναι η παραλία που βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο μας. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα χαλαρωτικό περίπατο στην παραλία, όπου μπορείτε να ακούσετε μόνο τον ήχο των κυμάτων.

Την επόμενη ημέρα, θα προτείναμε να εξερευνήσετε τις ακτές και τις παραλίες της Ίου. Για να αξιοποιήσετε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου

σας, μπορείτε να συμμετάσχετε σε ημερήσιες εκδρομές με σκάφος. Το σημείο αναχώρησης είναι το κύριο λιμάνι της Ίου. Ανάλογα τη διαδρομή, μπορείτε να επισκεφθείτε την παραλία του Μυλοπότα, κάνοντας μερικές στάσεις στις δυτικές ακτές της Ίου, όπου υπάρχουν εξαιρετικές απόμερες παραλίες και να καταλήξετε στην παραλία Μαγγανάρι. Αυτό είναι ένα φανταστικό μέρος, το οποίο βρίσκεται μέσα σε έναν φυσικό όρμο, στη νότια ακτή του νησιού μας. Εάν καταφέρετε να κάνετε αυτά τα πράγματα, θα έχετε σίγουρα μια επιτυχημένη «μεταπήδηση» στην Ίο, μέσα σε μόλις δύο ημέρες. Βεβαίως, υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα να κάνετε και να δείτε στο νησί, αλλά εδώ μιλάμε για μια γρήγορη επίσκεψη μόνο! Φυσικά, μπορείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο για να κάνετε τη δική σας εξερεύνηση του νησιού, εάν το προτιμάτε αντί του σκάφους. Στο ξενοδοχείο μας, μπορούμε να κανονίσουμε τα πάντα για εσάς, καθώς και να σας προτείνουμε ατομικά τι μπορείτε να κάνετε και να δείτε σε μικρό χρονικό διάστημα!