Η παραλία του Γιαλού απέχει λίγα μόλις μέτρα από το λιμάνι και 400 μέτρα απο το ξενοδοχείο μας.  Αποτελεί μια απο τις πιο κεντρικές και πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού. Γι αυτό, το σημείο δεν ενδείκνυται για όσους αποζητούν ησυχία. Στην παραλία θα θαυμάσετε την λευκή άμμο και τα καθαρά καταγάλανα νερά της.  Είναι οργανωμένη, με ομπρέλες και ξαπλώστρες για ένα πιο άνετο μπάνιο, αλλά και μια ποικιλία απο καταστήματα, μίνι μάρκετ και εστιατόρια που καλύπτουν όλα τα γούστα. Στο beach bar μπορείτε να δροσιστείτε με ένα κοκτέιλ ή αφέψημα.
Επίσης, για τους λάτρεις των σπορ, υπάρχει κέντρο ενοικίασης εξοπλισμού που θα τους επιτρέψει να επιδοθούν στο αγαπημένο τους θαλάσσιο σπορ.
Ένα μέρος της παραλίας καλύπτεται απο δέντρα, κατάλληλα για όσους αποζητούν φυσική σκιά και δροσιά. Στο πίσω μέρος της παραλίας θα αντικρύσετε τα λευκά σπιτάκια με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική των Κυκλάδων.
Η πρόσβαση στην παραλία είναι εύκολη, είτε με τα πόδια, είτε με το τοπικό λεωφορείο που ακολουθεί τη διαδρομή Λιμάνι-Χώρα-Μυλόποτας.